Hitri pregled

Nazaj |  Osnovna stran

Navedenih je nekaj nasvetov za hitro spoznavanje z aplikacijo.

  1. Zaženite aplikacijo z URL naslova, ki ste ga prejeli.
  2. Če imate miško s kolescem, postavite najprej miško nad karto in zatem vrtite kolesce naprej za povečavo in nazaj za pomanjšavo karte.
  3. Premike karte izvajate tako, da kliknete na karto in držite tipko pritisnjeno, zatem pa premaknete z miško na željeno pozicijo in tako premaknete karto. Premik je privzeto orodje ob zagonu aplikacije.
  4. V Orodni vrstici, kliknite orodje Povečaj , nato kliknite na karto in s potegom izrišite pravokotnik, nazadnje sprostite miško. Pogled karte se poveča na območje, ki ste ga izrisali.
  5. V Orodni vrstici, vpišite številko za KO in pritisnite gumb Išči KO Išči KO. Nato pritisnite gumb Išči parcele in v dialogu pritisnite gumb Najdi parcele. V Odseku z Rezultati se izpišejo zadetki poizvedbe.
  6. Če so bili rezultati najdeni, lahko podrobnosti posameznih zadetkov pogledate s premikanjem spodnjega drsnika.
  7. Lahko preizkusite izvršiti poizvedo s klikom na katerokoli izmed dveh poizvedb (parcele, stavbe) ... Odpre se vnosno okno, kjer lahko določite kriterij iskanja. V kolikor ničesar ne vpišete, bo poizvedba poiskala vse stavbe oziroma parcele. Z vpisom vnosnih atributov zožite število zadetkov iskanja.
  8. Oglejte si še druge vsebine in orodja, če želite izvedeti več o uporabi aplikacije.