Uporaba orodne vrstice

Nazaj |  Osnovna stran

Orodna vrstica omogoča delo z mapo, če pritisnete na mapo z orodjem. Npr. če kliknete v Orodni vrstici na Orodje Povečanje in nato pritisnete na mapo, se bo mapa posledično povečala.

Z mapo lahko operirate tudi z uporabo tipkovnice. Preberite tudi Uporaba miške za navodila o uporabi miške pri delu z mapo.

Uporaba orodij

Pozor: Nekatera orodja ne učinkujejo takoj.

Orodja

Ime Ikona Opis
Povečanje Orodje Povečanje Pritisnite in povlecite pravokotnik: Pritisnite na mapi in držite levi miškin gumb. S pritiskom na gumb se začne risati levi zgornji kot pravokotnika. Premaknite miško in spustite pritisnjen gumb. Ob spustitvi gumba se konča risanje desnega spodnjega kota pravokotnika. Mapa se bo povečala v velikost pravokotnika.
Pomanjšanje Orodje pomanjšanje Pritisnite in povlecite pravokotnik: Pritisnite na mapi in držite levi miškin gumb. S pritiskom na gumb se začne risati levi zgornji kot pravokotnika. Premaknite miško in spustite pritisnjen gumb. Ob spustitvi gumba se konča risanje desnega spodnjega kota pravokotnika. Mapa se bo pomanjšala tako, da se bo trenutna mapa pomanjšala v velikost narisanega pravokotnika. Manjši pravokotnik kot boste narisali bolj se bo mapa pomanjšala.
Roka Orodje Roka Pritisnite in povlecite mapo: Pritisnite na mapi in držite levi miškin gumb. Skladno s premikanjem miške se premika tudi mapa.