Uporaba miške

Nazaj |  Osnovna stran

Z miško se lahko premikate in raziskujete po karti.

Akcija Orodje Opis
Premikanje Orodje roka
Orodje roka
Pritisnite na orodje v Orodni vrstici, nato pritisnite v notranjost karte in držite gumb ter premikajte miško. Skladno s premikanjem miške se premika tudi karta.
Pregledna karta
Pregledna karta
Odprite Pregledno karto v Konzoli. Rdeči pravokotnik prikazuje trenutni razteg in velikost karte. Kliknite v pravokotnik in ga premaknite. Skladno s premikanje rdečega pravokotnika se bo premaknil tudi položaj karte.
Povečanje Sledilni kolešček
Miškin sledilni kolešček
Pomaknite sledilni kolešček naprej ali navzgor za povečanje karte. Vsak premik sledilnega koleščka bo povečal karto za približno 50 procentov v širini in višini.
Orodje Povečanje
Orodje Povečanje
Pritisnite na Orodje Povečanja v Orodni vrstici. Nato pritisnite v notranjost karte in z držanjem gumba narišite pravokotnik. Karta se bo povečala v območje pravokotnika.
Pomanjšanje Sledilni kolešček
Miškin sledilni kolešček
Pomaknite sledilni kolešček nazaj ali navzdol za povečanje karte. Vsak premik sledilnega koleščka bo pomanjšal karto za približno 50 procentov v širini in višini.
Orodje Pomanjšanje
Orodje Pomanjšanje
Pritisnite na Orodje Povečanja v Orodni vrstici. Nato pritisnite v notranjost karte in z držanjem gumba narišite pravokotnik. Karta se bo pomanjšala.